Veelgestelde Vragen

Hier beantwoorden wij uw meest gestelde vragen.


Neem graag contact met ons op als u nog verdere vragen, opmerkingen of suggesties heeft.

> Snel naar de SAS Cursus Activeringsinstructies


Vraag 1. Hoe werken de SAS programma's ?

SAS heeft luisterprogramma's ontwikkeld met speciale muziek, spraak en tonen, toegepast via een koptelefoon, om individuele delen van de hersenen te activeren en verwerkingsgewoontes aan te passen. Aangezien geluid van het rechter oor voornamelijk in de linker hersenhelft wordt verwerkt en vise versa, kunnen wij het brein op een gecoördineerde wijze activeren.

Elk programma bevat veel verschillende elementen, allemaal samen gebracht in een enkele stereo geluidsbeeld. Verbindingen tussen de twee hersenhelften worden bevorderd door beweging van het geluid tussen de twee oren, specifieke elementen zijn toegevoegd voor ieder oor apart om gespecialiseerde verwerkingscentra in de hersenen te bereiken, breinfrequenties en ademhalingsrhytmes helpen het lichaam en de geest te ontspannen of te activeren, faseverschuivingen helpen oor dominantie en tijdsverschillen verbeteren de 40 Hz hersen synchronisatie functie.

Elk element heeft een aantal variabelen die kunnen worden aangepast aan de leeftijd en de behoeftes van iedere cliënt. Met deze vele programma variaties ontwerpen wij een optimaal patroon om het beste resultaat te bereiken in een zo kort mogelijke tijd.

Vraag 2. Wordt iedere SAS cursus wel echt op maat gemaakt ?

Een van onze ervaren SAS Practitioners zal aan de hand van de door u verstrekte informatie een persoonlijke luistercursus ontwerpen, aangepast aan uw wensen en behoeftes. U kunt ook gedurende de cursus feedback geven en indien nodig zullen wij dan de programma's aanpassen. Deze zeer persoonlijke en effectieve aanpak is, voor zover wij weten, volstrekt uniek.

Vraag 3. Hoe gemakkelijk is het om een SAS cursus te volgen ?

De dagelijkse routine van een cursus is heel eenvoudig omdat het volgen van instructies, aandacht of fysieke oefeningen niet van belang zijn. Het is daarom geschikt voor cliënten van alle leeftijden en vaardigheden. De programma's werken zelfs tijdens de slaap. Door gewoon elke dag naar de speciaal bewerkte muziek, spraak en tonen te luisteren, met behulp van een koptelefoon, worden individuele delen van de hersenen geactiveerd en verwerkingsgewoontes aangepast.

Vraag 4. Wie kan er baat bij hebben om een SAS cursus te volgen ?

Het brede scala van interventie technieken die wij hebben ontwikkeld stelt ons in staat om unieke, op maat gemaakte, cursussen te ontwerpen die de onderliggende oorzaken van veel aandoeningen aanpakken en het potentieel van iedere cliënt naar boven brengen. Wij werken met kinderen met aandoeningen zoals ADHD, dyslexie en autisme, maar ook met volwassenen die hun studie of werkprestatie willen stimuleren, die emotioneel sterker willen worden of die aan ouderdomsaandoeningen leiden.

In onze SAS Centra en via onze online cursussen hebben wij duizenden cliënten geholpen - kinderen vanaf drie jaar tot ouderen van over de tachtig met een goot aantal aandoeningen óf met individuele wensen voor hun persoonlijke ontwikkeling. Neem graag contact met ons op om uw eigen wensen met ons te bespreken.

Vraag 5. Welk soort cursus is het beste, bij een SAS Centrum of online ?

In een SAS Centrum wordt u geholpen door speciaal opgeleide psychologen, pedagogen of psychotherapeuten met een brede ervaring. De extra zorg en aandacht die u krijgt staat garant voor maximale steun en optimale resultaten.

Als u niet in de buurt van een SAS Centrum woont, dan kunt u een SAS cursus thuis volgen. U geeft ons eerst zo volledig mogelijke informatie over de cliënt via onze online vragenlijsten, email en/of een telefoon consultatie. Dan ontwerpen wij een specifieke cursus voor u, volledig gericht op de behoeftes en mogelijkheden van de cliënt. Daarna kunt u beginnen met de luisterprogramma's die via het internet naar u worden verzonden. Uw speciaal opgeleide SAS Provider zal u bijstaan om er voor te zorgen dat u ook op deze wijze optimale resultaten bereikt.

Vraag 6. Hoe kan ik een online cursus toepassen ?

U kunt de online SAS programma's beluisteren via een computer, tablet of mobiele telefoon met internet aansluiting. U heeft alleen een stereo koptelefoon nodig, idealiter een model dat helemaal over de oren past. Iedere dag zorgen wij ervoor dat de juiste programma's klaar staan. U kunt kiezen voor twee luistersessies van een half uur ieder, of een sessie van een heel uur. Een hele cursus duurt meestal vier tot vijf weken.

De trainingen die op de SAS centra zelf worden aangeboden zijn zeer effectief omdat er dan ook daadwerkelijk elke dag wordt getraind en er aanvullende ondersteuning wordt geboden. Om thuis dezelfde effecten te krijgen is het belangrijk dat u gedurende de periode van de training tijd en ruimte vrij maakt voor de sessies. Een SAS cursus met coaching zal u hierbij helpen en geeft ook de mogelijkheid om indien nodig de programma's bij te stellen gedurende de cursus

Vraag 7. Is de methode wel veilig ?

De niet invasieve behandelmethode ontwikkeld door SAS is net zo veilig als het luisteren naar uw favoriete muziek via een koptelefoon. Wij raden u wel aan om het volume laag te houden. We passen de methode toe in een aantal ziekenhuizen en klinieken onder toezicht en met de instemming van artsen en neurologen.

Vraag 8. Ik ben bang dat mijn kind geen koptelefoon wil ophouden.

Sommige kinderen houden niet van de fysieke sensatie van het dragen van een koptelefoon. Dit is niet ongebruikelijk en we komen dit vaak tegen in onze centra. De meeste kinderen wennen binnen een korte tijd er aan, maar enige vastberadenheid is soms wel nodig. Geef uw kind de vrijheid om de koptelefoon af te nemen, maar zet hem dan weer op, met liefde, een glimlach én vastberadenheid. Als dit echt niet werkt, dan kunt u de programma's ook tijdens het slapen afspelen - dat werkt net zo goed.

Vraag 9. Welke resultaten kan ik verwachten en hoe snel ?

De niet invasieve en veilige behandelmethode ontwikkeld door SAS is zeer effectief in het stimuleren van de hersenen. Aangezien elke cliënt uniek is en in een ander ontwikkelingsstadium van hun leven zit, variëren de resultaten van persoon tot persoon. Soms zien we al verbeteringen gedurende de eerste paar weken van een cursus, terwijl soms de veranderingen subtieler zijn en wat langer op zich laten wachten. Het kan enkele maanden duren voordat de verbeteringen in inter-hemisferische synchronisatie, sensorische integratie of taalverwerking zich uiten in veranderingen in gedrag, emoties of bekwaamheden. Indien nodig kunt u een cursus na een maand herhalen.

Vraag 10. Wat is mijn volgende stap ?

Als u een SAS cursus wilt aanvragen, neem dan graag contact op met uw dichtstbijzijnde SAS Centrum of Provider voor een vrijblijvende consultatie. Wij kunnen ook direct contact met u opnemen als u dit korte formuliertje invult.
SAS CURSUS ACTIVERINGSINSTRUCTIES

1. Controleer jouw e-mail.

Zodra er een SAS cursus is voorbereid, ontvang je een e-mail die lijkt op de onderstaande e-mail:

2. Kies hoe je de SAS cursus wilt beluisteren.

Je kunt de SAS cursus beluisteren met de volgende apparaten:

  • een mobiele Android- of Apple-smartphone – ZIE PUNT 3;
  • een computer, laptop of tablet – ZIE PUNT 4.

Ongeacht het type apparaat, het moet internettoegang hebben en je hebt ook een full-size (over de oren) koptelefoon nodig.3. Een mobiele Android- of Apple-smartphone gebruiken.

Als je dit nog niet hebt gedaan, download dan eerst de SAS Centre App:

  • Heb je een Android-smartphone, klik dan op de Google Play-knop in de e-mail, of ga naar de Play Store en zoek op ‘SAS Centre’. De juiste SAS Centre-app toont het SAS-logo zoals hierboven. Download en installeer deze app.
  • Als je een Apple iPhone (iOS) hebt, klikt dan op de App Store-knop in de e-mail, of ga naar de App Store en zoek naar "SAS Centre". De juiste SAS Centre-app toont het SAS-logo zoals hierboven. Download en installeer deze app.

Zoek de nieuw geïnstalleerde SAS Centre-app op je telefoon (deze toont het SAS-logo) en klik erop. Nadat je de app hebt geopend, drukt op het “+”-pictogram, voer het cursuswachtwoord in zoals vermeld in de e-mail en bevestigt dit. De SAS-cursus is nu zichtbaar in de app. Vanaf nu kun je iedere dag naar de SAS Centre App en staat je volgende luistersessie klaar om naar te luisteren.

Wij wensen je fijne luistertijden met SAS !

4. Met behulp van een computer, laptop of tablet.

Als je een SAS-cursus wilt beluisteren via een computer, laptop of tablet, klik dan op de blauwe link "Begin" in de e-mail. Je wordt dan doorgestuurd naar een inlogpagina, zoals deze:

Voer in het veld 'E-mail' je e-mailadres in (hetzelfde adres waarop je de e-mailmelding hebt ontvangen). Als je nog niet eerder toegang heeft gehad tot het SAS Client Panel, moet je een wachtwoord instellen. Klik op de link "Wachtwoord instellen".

Volg daarna de berichten op het scherm. Voer je e-mailadres opnieuw in (hetzelfde adres dat de notificatie-e-mail heeft ontvangen) en klik op "verzenden".

Controleer nu jouw e-mail. Er zal een nieuwe e-mail van SAS Centre zijn, die eruit ziet als in het onderstaande voorbeeld. Als je deze e-mail niet kan vinden, controleer dan je spamfolder.


Klik in deze e-mail op de blauwe link 'Wachtwoord instellen', waarna je naar een pagina gaat die er als volgt uitziet:

Voer het door jouw gekozen persoonlijke wachtwoord in het veld "Wachtwoord" in (en onthoud het voor de toekomst), herhaal vervolgens hetzelfde wachtwoord in het onderstaande veld en bevestig met de blauwe knop. Je hebt nu jouw persoonlijke wachtwoord voor jouw SAS-account ingesteld.

Bovenstaande wachtwoordactivering hoeft slechts één keer te worden uitgevoerd. Daarna kun je de SAS-cursussen beluisteren door in te loggen op het SAS Client Panel.

Om naar het SAS Client Panel te gaan, ga naar https://sascentre.com/ en klik op "Inloggen" in de rechterbovenhoek. Voer dan je e-mailadres en je bent nu ingelogd en kan je beschikbare SAS-cursussen zien.

Vanaf nu kun je elke dag terecht op het SAS Client Panel en staat je volgende luistersessie voor je klaar om te luisteren.

Wij wensen je fijne luistertijden met SAS !


Client Informatieformulier

SAS Centre Hotline